Kerstmiddag 55+ zeer geslaagd

Woensdag 13 december was de jaarlijkse kerstmiddag van de 55+. De middag was zeer gezellig en geslaagd. Hierbij een verslag van Anneke Boersma en een foto impressie.

Woensdag 13 december 2017 was er weer de jaarlijkse kerstmiddag voor de ouderen van onze buurt. Het was een regenachtige middag, maar gelukkig was er geen overlast meer van de sneeuw, die in de dagen hiervoor gevallen was. De kerstviering was in ’t Haske en er waren ruim 30 aanwezigen.

Jammer dat er niet meer buurtgenoten waren, want het is steeds weer een warme, sfeervolle bijeenkomst. De zaal was mooi versierd met een kerstboom en andere kerstversieringen. De tafels waren feestelijk gedekt en bij ieder bord lag een prachtige, zelfgemaakte kerstkaart.

Geertje Hamstra, van de werkgroep 55+, opende deze middag, waaraan ook twee kleinkinderen van haar meewerkten met muziek en zang. Dat warenTrea en Leon. Leon speelde keyboard en zong solo een mooi kerstlied. Trea speelde dwarsfluit en het was een lust om hen te zien en te horen.

Ook dominee Tigchelaar werkte mee aan deze middag. Na het welkomstwoord, ontstak Baukje, een van de gasten, vier kaarsen en bij elke kaars werden mensen uit de buurt en de maatschappij genoemd. Niet bij naam, maar onder andere zieken mensen die het moeilijk hebben en degenen die zich een uitgebreid kerstmaal niet kunnen veroorloven. Dit was een bijzonder begin van deze viering. Daarna zongen we met elkaar “Kom minsken fan fieren”. Dominee Tigchelaar ging voor in gebed en daarna werd onze kerstdis ter tafel gebracht.

Twee soorten soep kwamen in terrines op tafel, dan kun je zelf gezellig opscheppen. Verschillende soorten brood, beleg en een lekker slaatje. Van alles was er ruimschoots genoeg.

Dominee Tichgelaar las een bijzonder kerstverhaal voor. Over een jongeman die het spoor bijster was geraakt en een oude buurvrouw van zijn ouders wilde bestelen. Staand voor haar deur hoorde hij de radio. Het was het kerstverhaal van het kindeke Jezus, gewikkeld in doeken. Toen hij moest niezen, herkende de blinde buurvrouw dat geluid. Ze nodigde hem binnen en bood hem een slaapplaats aan. Toen hij zo tussen het beddengoed “gewikkeld” lag, dacht hij aan de woorden die hij gehoord had en wat hij misschien voor de buurvrouw kon betekenen. Hij werd haar mantelzorger en er volgde een verzoening met zijn ouders.

Tussen al de bedrijven door werd er muziek gemaakt en gezongen. De dominee had ook nog een mooi gedicht van Toon Hermans. Over dat hij graag daar wilde zijn, waar positiviteit heerste. Een gedicht met een boodschap.

Na afloop zongen we met elkaar het “Ere zij God” een indrukwekkende afsluiting. Ook was onze voorzitter Harry Pen langsgekomen om ons een fijne middag toe te wensen en wat mededelingen over onze buurtvereniging te doen. Fijn dat hij altijd de moeite neemt om dat te doen.

Na het met elkaar zingen was deze mooie middag weer voorbij. Door alles, gebed, verhaal, ontsteken van de kaarsen, muziek en zingen kwam het kerstgevoel tot uiting. Bij de uitgang kregen we nog een traktatie mee naar huis, een lekkere bonbon. Geertje, Jannie en Erma, hartelijk dank voor jullie inspanning. Jullie hebben ons laten genieten.

Dit bericht is geplaatst in 55+, Activiteiten. Bookmark de permalink.